Emberibb Parkolásért Mozgalom, EMPAMO, parkolás, Fizetőparkolás lenyúlás, kerékbilincs terror, dugódíjas sarc!

   Aktuális jogszabályok      Leveleink      Adatok       Képeink     Dugódíj      Szégyentábla      Kerékbilincs

Menü
 

Partnereink.

Motortesztek!

 

 

 

 

Autósok Szövetsége

 

 

               Az autós criticall mass 

__________________

  -----------------------

 

 Pécsi EMPAMO

----------------------

 

 


 

 

 

segítség

fórum

   filmünk

 
Aláírás

 

Aláírásgyűjtés 12 pontban, egy Emberségesebb fizetőparkolásért!

 

Írjátok alá

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tagság felvétel

A jogi segítség, a honlapi regisztráció tagságihoz kötött!
A tagfelvételi kérelem az EMPAMO mail címére, ( empam@gportal.hu ) vagy a honlapunkon regisztrálásra küldhetitek be. Az éves tagdíj 3000 forint.

Folytatás bővebben......

 

 kapcsolat 

 

 
Hírek
Hírek : Fejetlenség a mobilparkolásban!

Fejetlenség a mobilparkolásban!

  2014.06.30. 18:47

2014. július elsejétől a mobilparkolást az állami tulajdonú Nemzeti Mobilfizetési Zrt. kezeli. Az eddigi cég, az EME Zrt szerint a náluk indított parkolás is érvényes, de a Nemzeti cég szerint csak ők szolgáltathatnak. Tehát a fejetlenség a szokásos, és a végén megint az autóst büntetik! Amint alant a szakértő is tanácsolja, inkább vigyünk magunkkal pénzérmét, hagyjuk a kényelmet, és dobjunk be, vegyünk jegyet! És a mi tanácsunk, vegyük ki az Emétől a pénzünk, mielőtt elúszik a semmibe. 2014. július 1. után hiába fizetik az autósok a parkolási díjat.....


.....mégis jogszerűen büntethetik meg őket? Újabb sokakat érintő jogi csiki-csuki? Mit tehet az autós, hogy a pár száz forintos parkolás helyett végül ne fizessen súlyos bírságokat?  Július elsejétől országosan megváltozik a mobilparkolás menete, mert az állami tulajdonú Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-n keresztül bevezetik az országos, egységes mobilparkolási rendszert. Az autósok szempontjából az egyik legfontosabb változás, hogy az eddig leggyakrabban használt három mobilszolgáltató (Telekom, Telenor, Vodafone) SMS-, és hívószáma 810-ről 763-ra változik, ezt követi a fizető automatákra ragasztott négyjegyű azonosító szám. Aki a régi számmal indítaná el a parkolást, SMS-t kap, hogy ezen a számon a mobilparkolási szolgáltatás nem elérhető, valamint arról, hogy milyen számon indíthatja el a parkolását.

Azok a jelenleg is működő szolgáltatók, akik nem csatlakoztak a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez – köztük az egyik legnagyobb piaci szereplő, az Első Magyar Mobilfizetés Elszámoló (EME) Zrt. –, júliustól már nem nyújthatnak közterületi mobilparkolási szolgáltatást. Ez elsősorban azoknak az autósoknak okozhat gondot, akik hétfőn, tehát június 30-án indítanak el egy kedd reggeltől érvényes parkolást az EME rendszerén keresztül, mert így elvileg kedden nem lesz érvényes parkolójegyük – írta az origo.hu.

Előre szeretném bocsátani, hogy nem célom és a jelenlegi információk alapján nem is tisztem megítélni, hogy kinek is van igaza az EME Zrt. és az új piaci szereplő a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. párharcában. Az azonban mindenképpen ránk, autósokra is tartozik, hogy végül is kinek, vagy inkább hova is fizethetjük be a parkolási díjat úgy, hogy ne büntessenek bennünket? Megint a „kis ember” járhat pórul, míg a két cég egymással vitatkozik?

Mit jelent ez az autósokra nézve?

Próbáljuk meg praktikus oldalról megközelíteni a kérdést: mi tegyen az autós a kialakult csiki-csuki helyzetben? Először is fontos leszögezni, hogy a parkolási díjat továbbra is meg kell fizetni, már ha valaki nem a Mikulás csomagok megszállott gyűjtője. No de hova is fizessük? Azt gondolom, vagy inkább feltételezem, hogy még ez is viszonylag egyértelmű lesz, már ha azokon a bizonyos kéken virító parkoló automatákon egyértelműen kerül feltüntetésre, hogy hogyan vásárolhatjuk meg az utca ideiglenes használatát, ha kis időre megválnánk az autónktól és gyalogos üzemmódba kívánunk kapcsolni. Persze egyelőre csak remélni tudom, hogy a parkoló órán egyértelmű lesz az instrukció, hogy milyen számon lehet a parkoló óra „ketyegését” elindítani. Jogi vita ide vagy oda, egy biztos, a parkolni vágyó autósnak az órán szereplő instrukciók alapján kell eljárnia. Máshogyan nem is tudna.

Mit tehetünk, ha mégsem lesz egyértelmű, hogy mi szerepel a parkoló órán?

Abban a nem remélt helyzetben, ha mégsem sikerül egy éjszaka alatt teljesen újra feliratozni minden parkoló órát, vagy netán az órákon nem egyértelműen kerülne feltüntetésre, hogy milyen számot pötyögjünk a telefonunkba, a következőt tudom tanácsolni az autós társadalom tagjainak.

  1. Ha biztosra akarnak menni, hogy a parkolási díj befizetésre került, a telefon helyett válasszák a pénznyelő automata üzemmódot, vagyis inkább dobjanak az órába. Persze mindenkit megértek, hiszen a mobil fizetés nem csupán kényelmi okokból jó, de azért is, mert a befizetésünk nem lesz sem kevesebb, sem több a kelleténél. A parkolási díj sokak szemét szúrja már így is, hát még akkor, ha ráadásul többet is fizetnek ki, mint ameddig valóban az utcán parkoltatják a gépesített lovaikat. Mindenesetre, ha nagyon kaotikussá válna a helyzet, a legbiztosabb megoldás a pénzbedobás.
  2. Azoknak, akik inkább felveszik a kesztyűt, és továbbra is mobillal parkolnának a következőt javaslom: ha a egy-egy parkoló órán netán több telefonszám is megjelenne, készítsenek fotót, mely arra bizonyosan jó lehet, hogy vitás helyzetben a szolgáltató is magyarázattal tartozzon. Sajnos azonban nem tudom egyértelműen azt állítani, hogy ez biztos elegendő lenne, és megvédené a parkoló és fizetni vágyó, de nem tudó autóst a bírságtól, vagy kellemetlenségtől.

Mi lesz az EME-hez befizetett pénzzel?

Az EME rendszerében jelenleg arra is van lehetőség, hogy a jövőbeli parkolásokhoz előleget fizessen az EME-vel szerződött ügyfél. Ez a funkció a mobil parkolási egyenleg feltöltés alatt fut. Ekkor azonban nem másról van szó, mint arról, hogy valamilyen későbbi szolgáltatásra előleget fizet az autós. A nagy kérdés, hogy mi lesz az előre befizetett, de fel nem használt összeggel?

Tulajdonképpen a kérdés nem is olyan nehéz, már ha jogi szempontból vizsgáljuk. Ha ugyanis az EME Zrt. rendszerén keresztül nem lehet a kívánt parkolási szolgáltatást igénybe venni, mert időközben a jogi környezet megváltozott, akkor a szerződés teljesítése az EME részéről lehetetlenné válik. Ekkor pedig a szerződés megszűnik és az EME Zrt. köteles elszámolni a nála lévő és fel nem használt pénzzel és köteles azt az autós részére visszafizetni. Az egy másik kérdés, hogy jelenleg az EME Zrt. álláspontja, hogy a szerződéseik nem lehetetlenülnek el, így nem szűnnek meg.

Bár a két nagy cég vitája még nem dőlt el, a következő biztos:

  1. az autósnak a jövőben is parkolási díjat kell fizetni.
  2. Amennyiben az EME-vel kötött szerződés megszűnik, a befizetett előleg az autósnak visszajár.

Zökkenőmentes parkolást kívánok mindannyiunk számára!

Dr. Kocsis Ildikó
ügyvéd
www.megbizhatougyvediiroda.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fizető     fizeto          parkoló     kozlekedes         várakozás      várakozó      megállás      empamo        emberibb     parkolásért     mozgalom            végrehajtás     végrehajtó   elévül   parkolás    büntetés   kézdi andrea   törvény   jogszabály    ügyvéd    ügyvédi iroda    böp  BÖP   pótdíjjazás     felszóllítás     Budapesti Önkormányzati Parkolás      közterület felügyelet     kerékbilincs   autó   önkormányzat      várakozás     közlekedés    fizető övezet   fizet    pénzbedobó     automata     sarcolás       lenyúlás       kifosztás      rablás        bűnőzők        hiénák        tolvajok     bűncselekmény    utak   kerékpár   bringa    bicaj    kerékpárút   mobilparkolás  mobiltelefon szolgáltatás   Tarlós   polgármester   nyíilt levél   zöld     Környezetvédelem   levegő   levego   légszennyezés   város  urbanizáció    fejlődés    bkk    BKK  budapest   főváros  Mozgássérült  Hitelesítés vitézy        mikulás csomag         .empamo.hu      autó       vezess       vezetés      kerék       gépkocsi     gépjármű    

 Kossuth tér

fizető     fizeto          parkoló     kozlekedes         várakozás      várakozó      megállás      empamo        emberibb     parkolásért     mozgalom            végrehajtás     végrehajtó   elévül   parkolás    büntetés   kézdi andrea   törvény   jogszabály    ügyvéd    ügyvédi iroda    böp  BÖP   pótdíjjazás     felszóllítás     Budapesti Önkormányzati Parkolás      közterület felügyelet     kerékbilincs   autó   önkormányzat      várakozás     közlekedés    fizető övezet   fizet    pénzbedobó     automata     sarcolás       lenyúlás       kifosztás      rablás        bűnőzők        hiénák        tolvajok     bűncselekmény    utak   kerékpár   bringa    bicaj    kerékpárút   mobilparkolás  mobiltelefon szolgáltatás   Tarlós   polgármester   nyíilt levél   zöld     Környezetvédelem   levegő   levego   légszennyezés   város  urbanizáció    fejlődés    bkk    BKK  budapest   főváros  Mozgássérült  Hitelesítés vitézy       mikulás csomag         .empamo.hu      autó       vezess       vezetés      kerék       gépkocsi     gépjármű   

 

 

 
Sazavazás
Szeretnéd ha elkoboznák az autód, és megkorbácsolnának ha nem fizetsz?

Inkább az kapja, aki kitalálta!
Hát persze, még kényszemunkára is mennék!
Én soha nem fizetek, akkor mennyi autót kéne vennem?
Az ingyen parkoló képviselőinkre átruháznám ezt a kis büntit!
Én még le is lőném az ilyen gazembereket!
Jaj cicáim, butus kérdés. Latex ruciban minden jöhet!
Inkább a dugódíjat szajkózó liberálisaokat büntetném így!
Fizetni?? Miért?
Nincsis autóm, én anélkül parkolok. Akkor is fizessek?
Jáj, párkolynyi, fiszetni, áz meg micoda?
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
adatok

     Az erősödő autósgyűlölet ellen még keményebben fogunk fellépni!

Adataink:
Az Emberibb Parkolásért Mozgalom adatai:
 
Adószám: 18195091-1-42
Bankszámla szám: AXA bank:17000019 11533676
Bírósági nyilvántartási szám: 11.117    www.empamo.hu
Nyilvántartási határozat száma: Pk.60771 / 2004 /4,-2004.09.15.
 
 

Szimpátia Kártyánk

 

 
Csevegő
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Idő
 
Tartalom

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok